İçeriğe geç

Argo Fırlama Ne Demek

Fırlama ne demek argo?

“Firlama” kelimesi aslında halk arasında zayıf bir biçimde kullanılmış ve ifade edilmiştir. Bu bağlamda, insanlara atılgan, çok uyanık ve aktif denir ve insanları kolayca aldatabilirler. Ancak, doğrudan anlamıyla, yaramaz veya yaramaz çocuk gibi anlamlar çerçevesinde ele alınır.

Forza ne demek argo?

Forza kelimesi birçok kişi ve ifade için kullanılabilir. Öncelikle, Forza kelimesi genellikle futbol sahalarında kullanılır. Bunun dışında, bu kelime birine güçlü olmasını söylemek için de kullanılabilir. Forza kelimesi kısaca güç ve kudreti belirtmek için kullanılabilir.

Argo laf ne demek?

Günümüzde argo, yanlış bir şekilde “müstehcen söz, açık saçık konuşma; konuşulduğunda çift anlamlı ve cinsel çağrışımlar yapabilecek sözcüklerin seçilmesi; cinsel çağrışımlar içeren bazı sözcük ve kavramların incitme veya alay etme amacıyla kullanılması; gayriresmî, kaba konuşma, vb.” şeklinde tanımlanmaktadır. Farklı anlamlarda kullanılmaktadır.

Argo aynalı ne demek?

2. Konuşma dili Güzel, parlak, sıra dışı, gösterişli, gösterişli: Kadınlara aynada bakmak, kalbinizi bir kabuk gibi açar…

Argoda fiyaka ne demek?

Övünme, övünme, övünme, övünme.

Fırfır ne anlama gelir?

Bir fırfır, en azından bir kısmı bir yandan diğer yana kıvrılıp dönen iki telden yapılmış bir oyuncaktır. Çalındığında, her iki uçtaki teller çekilir ve bırakılır, bu da orta kısmın tellerin etrafına hızlı ileri geri hareketlerle sarılmasına neden olur ve “firr” “firr” gibi bir ses çıkarır.

Forza ne için kullanılır?

FORZA® grip ve soğuk algınlığına bağlı ağrı, ateş ve gribin semptomatik tedavisinde kullanılır.

Vamos nedir?

Terimin İspanyolca-İngilizce sözlükteki anlamı “Hadi gidelim!”

Forza hangi dilde?

Forza (İtalyancada “kuvvet” anlamına gelir), Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir yarış video oyunu serisidir.

Argoda babayı alırsın ne demek?

[1] (Argo) (Sizin için önemsiz olan şey) “Sonuç hoşunuza gitti mi?”, “İşte böyle sinirleniyorsunuz” anlamında kullanılır.

Zırto ne demek?

YALAN anlamına gelen ZIRT kelimesinin yanı sıra, bazen birine hitap ederken ZIRTO kelimesi de kullanılır. ZIRTO kelimesi ayrıca YALANCI ve övünen anlamında kullanılan bir kelimedir. Bu kelime aynı zamanda KABA anlamına gelir.

Hamşo ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: hamşo.

Amık argo ne demek?

vajina, kadın cinsel organı, am (argo)

Argo ile küfür aynı mı?

Özellikle saldırgan davranışlar sergileyen kişiler arasında argo ve küfürün çok yaygın olduğu görülmektedir. Argo, saldırgan ve aşağılayıcı kelimeler olarak kabul edilirken küfür, sert kelimeler kullanarak insanların onuruna, kişiliğine ve iffetine hakaret etmek olarak tanımlanmaktadır.

Aynasız ne demek argo?

Sergide, Fikri Bey’in 1889’da yazdığı “Türkçenin ilk argo sözlüğü” Lugat-ı Garibe de yer alıyor. Bu sözlükte “aynasız” sözcüğü “çirkin, biçimsiz” anlamında kullanılıyor.

Fırtlamak ne demek?

[1] Her şeye karışmak.

Faça argoda ne demek?

Günümüzdeki anlamı “bozmak/çizmek” kısaltmasından türemiştir. Yüz: yüz, çehre, sima. (…) “Kötü çiçeklenme” terimi çoğunlukla kötü çiçeklenme için kullanılır. Faça: kavga sırasında bıçak yarası sonucu oluşan yaralar.

Fırıldak gibisin ne demek?

(Bir kimse) devamlı olarak fikrini değiştirip, verdiği sözü tutmayan kimse.

Fil gibisin ne demek?

FİL GİBİ MAKALENİN AÇIKLAMASI 1) Çok yemek yiyen (kimse); 2) Çok şişman (kimse).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir