Zennup’ın sahibi kim?
Sahibi ve şefi Ömür Akkor olan Zennup 1844, konsepti ve lezzetiyle Türkiye’nin en iyi restoranları arasında yer alıyor.
Ömür Akkor Zennup’dan ayrıldı mı?
Zennup’u tavsiye etmem. Genelkurmay Başkanı Ömür Akkor gitti.
Ömür Akkor hangi restoranda?
Şimdi Havuş Restoran da burada açıldı. Havuş Lokantası, gastronomi alanında birçok farklı ilgi alanına sahip, sevilen Zennup Restoran’dan tanıdığımız, harika kitaplarından tanıdığımız başarılı şef Ömür Akkor’un son projesi.
Zennup 1844 kime ait?
Şef Ömür Akkor’un Osmanlı ve Türk mutfağına olan tutkusuyla Anadolu yemek kültürünün izinden giden Zennup 1844; Büyükyalı Fişekhane’deki yeni mekanında menüsü, lezzetleri ve özgün konseptiyle lezzet ve keyif sunmaya devam ediyor.
Zennup’un anlamı ne?
Zennup demek; yıllar süren emek, derviş ruhuyla dünyayı dolaşmak, bereketin tadını keşfetmek ve tüm bu güzellikleri sofralarımıza getirmek demektir.
Sef Ömür Akkor nereli?
Ömür Akkor 1975 yılında Kilis’te doğdu.
Ömür akkor hastalığı nedir?
Ankilozan spondolit / Bechterew hastalığı.
Zennup’ta alkol var mı?
Hayır, alkol bulunan bir yer değil.
Zennup neden 1844?
“Bursa’dan başka bir yer düşünmedik.” Zennup 1844 adlı mekanın adı, Ömür Akkor’un Halepli olan büyükannesinin ismidir. Akkor, yemek kültürünü ondan öğrendiklerini ve kendisini ilk yetiştiren kişinin kendisi olduğunu söyler. 1844, Mehmet Kamil’in ilk Türk yemek kitabını yazdığı tarihtir.
Çorum’da ne yenir ömür akkor?
Akkor, programında Çorum’un İskilip Dolması, su böreği, Gabel-Asi ve Kuru mantı gibi meşhur lezzetlerini tanıttı. Programın çekiminin ardından gazetecilere açıklama yapan Ömür Akkor, Anadolu’nun her yerinde farklı mutfakların bulunduğunu, Anadolu’da yaklaşık 10 bin yıldır yemek yapıldığını söyledi.
Zennup hangi şehirlerde var?
Ahlat, Adilcevaz, Bitlis, İspir, Hatay, Kilis, Mersin, Balıkesir, Kars, Bursa, Samsun, Ordu, Kayseri, Urfa, Rize ve daha birçok yerden yerli ve yabancı gastronomi meraklılarının gözdesi…
Yunus Emre Akkor hangi restaurant?
Ludre Lokanta, kadim Anadolu coğrafyasının insanlığa sunduğu en kıymetli gıda hazinelerini işleyen birçok değerli zanaatkarın ürünleri ve desteğiyle, Şef Yunus Emre Akkor önderliğinde Mersin’de serüvenine başlıyor…
Zennup şef kimdir?
Ardından Şef Gürkan Kaya’nın Zennup ailesine nasıl katıldığı ve markayı zirveye taşıyan adımlar hakkında detaylı bilgi alıyoruz. Bu sürecin ardındaki motivasyonları ve başarı sırlarını keşfederken, Zennup dendiğinde akla gelen ikonik yemeklere ve lezzetli kahvaltı seçeneklerine de odaklanıyoruz.
Akkor kardeşler kimlerdir?
Her iki kardeş de aşçıdır. Babası emekli bir zanaatkar ve annesi emekli bir öğretmendir. Ablaları mimarlık okuyor. Ömür Akkor, Bursa Üniversitesi’nde ekonomi okudu.
Zennup iftar menüsü kaç TL?
Fişekhane’deki Zennup’ta iftar menüsü 2600 lira…
Zennup ilk nerede açıldı?
“Bana göre Anadolu dünyanın en büyük dersidir” diyen gezgin, yemek yazarı ve şef Ömür Akkor, yaklaşık 20 yılda binlerce kilometre yol kat ederek öğrendiklerini Bursa’daki restoranı Zennup 1844’te lezzet tutkunlarıyla paylaşıyor.
Zennup 1844’de alkol var mı?
Hayır, alkol bulunan bir yer değil.
Zennup neden 1844?
Restoranın adı Zennup 1844. Mehmet Kamil’in ilk Türk yemek kitabı 1844 yılında yayınlanmış. Bu yüzden tarih 1844.
Ömür Akkor’ın kardeşi kim?
Kardeşinin adı Yunus Emre Akkor’dur. Kardeşi de bir restoran işletmektedir. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Akkor, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden başarıyla mezun olmuştur.